Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Dalsjöfors GoIF Seniorlag Damer - Toarpsalliansen

Följ

Seniorlag Damer - Toarpsalliansen

Följ oss för uppdateringar
Följ
Dalsjöfors GoIF
Fotboll
Seniorlag Damer - Toarpsalliansen
Tabell
Lag M V O F P
1 Alingsås KIK 14 11 2 1 35
2 Toarpsalliansen 14 9 2 3 29
3 Hajom/Björketorp 14 7 3 4 24
4 Hestrafors IF 14 6 3 5 21
5 IFK Öxnevalla 14 6 2 6 20
6 Äspereds IF 14 4 1 9 13
7 Kronängs IF 14 3 1 10 10
8 Kabel Åttio/Byttorp (9-manna) 14 2 2 10 8

Match

Toarpsalliansen

3 - 1
Dalsjöhov Konstgräs
13 september 2017
19:15

Äspereds IF

Referat

Referat: Toarpsalliansen - Äspereds IF

Toarpsalliansen - Äspered 3-1

Det var en hel del nerver inför denna matchen. En kvalplats på spel, i alla fall om vi ska ha det hela i våra egna händer framöver.

Tjejerna var taggade, även om vädret hade allt annat att önska. Men hösten har gjort entré och vi är väl mest glada över att det inte blåste mer än det gjorde..

Matchen inleder vi i ett rasande tempo. Vi har tryck i passningar och löpningar och bollen sitter där den ska hela tiden. Äspered får jaga, förmodligen lite tagna av tempot vi satt upp. Redan i den fjärde minuten bryter vi ett uppspel på mittfältet. Sandra lägger en jättefin genomskärare till Ewelina, som tar full fart, drar ifrån sin försvarare och nästan ända framme vid kortlinjen skickar ett stenhårt inlägg mot mål, som tar på en försvarare och in vid första stolpen. Smakstart!

Vi slår inte av på tempot alls, utan snarare tvärtom och Äspered gör vad de kan för att bita sig fast och få tag i bollen. I 14:e minuten får vi upp bollen till Elin Å, som visar varför hon är vår främsta målskytt i år. Hon vänder upp, dribblar bort tre försvarare och placerar bollen helt otagbart för målvakten.

Redan två minuter senare blir Elin framspelad igen och kan sätta sitt andra för dagen. Nu har vi gett oss själva en riktigt bra start och lite arbetsro inför fortsättningen.

Äspered har dock inte planer på att lägga sig ned, utan resten av matchen blir en riktigt jämn historia och ett reduceringsmål kom också med endast fyra minuter kvar av första halvlek.

Andra halvlek var spelmässigt mycket jämn, även om vi hade fler chanser att utöka än Äspered hade på en reducering, bland annat ett par frilägen då Miie i mål gjorde sig riktigt stor och en träff i stolproten och en hörna som passerade max 1 meter parallellt med hela mållinjen utan att en enda spelare lyckades få en fot på den....

Idag fick vi en tuff match, rent fysiskt, med mycket närkamper men där vi visade oss själva att vi kan vinna närkamper och de matcherna också. Vi vinner mycket på vår fart och vårt passningsspel och det syns med all önskvärd tydlighet hur alla spelare har utvecklats sedan första seniormatchen den första maj...

Två spelare som bör nämnas i sammanhanget är Hanna och Ewelina. Dessa två yttermittfältare går från klarhet till klarhet och jag har ännu inte sett en motståndare de inte kan springa ifrån...

Sjutton minuter var allt som behövdes för att avgöra matchen idag. Känns underbart när man går ut stenhårt och får utdelning direkt! Resten av matchen höll vi ihop det bra, även om det alltid finns saker att peta i.

Vi tar med oss tre poäng, färska minnen av en sjujäkla inställning bland spelarna och sist med inte minst så tar vi tillbaka kvalplatsen!

Forza Toarp!
@Toarpsalliansen

Andra möten i serien

mån 1 maj 2017, 18:00 Äspereds IF - Toarpsalliansen 2 - 1